Hormonet në ushqime, pasoja të mëdha deri në kancer

0

Gjithnjë e më shumë kemi frikë të blejmë ushqime nga frika se do ti shkaktojnë probleme organizmit tonë për shkak të përmbajtjes së tyre. Në fakt në ditët e sotme sa vhen e vështirësohet gjetja e ushqimeve të freskëta. Ajo që duhet të dimë është se ushqimet e rritura me hormone shkaktojnë probleme shëndetësore si:
1-Rritja me shpejtësi dhe e sforcuar e produktit sjell dëme në shëndet sikurse rritet më sforcim ashtu e sforcon dhe organizmin deri në krijimin e masave tumorale;
2-Nxitja me ngjyrues të parakohshëm çon në dëmtime të lëkurës apo me krijimin e njollave në lëkurë tek përdoruesi konsumator, që mund të jenë tumore beninj ose malinj sikurse janë rastet e nishaneve në lëkurë.
3-Janë dy lloje dëmtimesh :
a- të shpejta në kohë
b-të vonuara, pra injektimi në sasi të madhe i hormoneve qoftë tek produktet bimore apo shtazore, vepron në dëm të shëndetit të njeriut. Këto ushqime kanë aciditet të shtuar, të cilat shkaktojnë: – dëmtim të organizmit; – nuk bëhet zbërthimi i yndyrave; – nuk bëhet tretja e proteinave, që janë me pasoja hormonale sepse veprimi i disa hormoneve ndikimin e kanë direkt në gjak, e për pasojë organizmi përballet me shqetësime dhe sëmundje të ndryshme me pasoja; – shtim i kolesterolit; – shkakton shtim në peshë; – deformon organizmin; – dëmton organet jetike; – shkakton shfaqjen e diabetit, sëmundjet koronare, mbiveshkore, dhjamosje etj
Kur themi dëmtime morfologjike dhe biometrike nënkuptojmë ndryshimet e thella që ndodhin në organizëm, pra shtohet sasia e hormoneve dhe pësohen deformime në gjendrat kryesore në hipofofizë, etj dëmtime në SNQ, SN periferik me shenja të dukshme si përgjumje, mungesë dëshire, ulje të nivelit të të mësuarit dhe dëshirës për punë deri në mbi lodhje, etj./kalleshi.com

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here